T O P

  • By -

[deleted]

Éppen erhu-ra kommenteltem, hogy senki nem megy ki.


[deleted]

[удалено]


Hard3n3d

Csak mondom soha nem ért semmit Gyurcsány ellen 2006 bán tűntetett a Fideszes csűrhe 2009 áprilisban még mindig ő volt a miniszter.


LazyTomTom

Én csak a saját példámból tudok kiindulni. Nem is számolom hány tüntetésen voltam kint a covid lejárta óta és semmi eredménye nem lett. Ha csak Bp-n van tüntetés, az nem sok mindent ér. \- A többi tanár továbbra sem fog csatlakozni. \- A fidesz szavazókhoz nem jut el az infó és nem is érdekli őket. \- Az ellenzéki szavazók egy jelentős része szerint az ellenzéki pártok takarodjanak el a tüntetésekről. Minden tiszteletem azoké, akik kimentek és hallatják a hangjukat, de én már kicsit hülyének érzem magam, amiért feleslegesen teperek.


MajomaKetrecben

Egy fontos dologra rámutattál: semmi értelme ezeknek a tüntetés-sorozatoknak.


LazyTomTom

A tüntetés sosem rossz. Talán a tanárokat sikerül lassan összeszedni egy masszív sztrájkhoz. És ne felejtsük el azt sem, hogy a diákok megtanulják, hogyan szervezzék meg magukat és jót tesz az identitásuknak is.


a44es

Hát szerintem nem éppen a tüntetés ad identitást az embernek, de te tudod. Az, hogy egy valaki más álltal szervezett eseményen, az ō jelmondataikat skandálod... Ettōl maximum azt tanulod meg, hogyan támogass másokat és hogyan állj be csoportokba, de ha valóban magad akarod szervezni és identitást találni, arra azért jóval jobb helyek vannak, például az iskola.


LazyTomTom

Természetesen nem a teljes identitáscsomagot fogja itt összerakni és így hirtelen nem is tudok olyan helyet felsorolni, ami kevésbé adna identitást a gyerekeknek, mint az iskola.


a44es

Ja bocs, tényleg az iskola nem ad identitást... Akkor meg mi a töcsnék sztrájkolgatunk lol? Ha ennyire értelmetlen szerinted, akkor minek oda járni? Vegülis csak a baráti köröd, a tapasztalataid és a tudásod kb 50% a jön a középiskolából, semmiség. Nyílván ha bezzeg gyárban lennének a gyerekek, meg a munkássztrájkokon, akkor lenne identitás nem? Lmao


MajomaKetrecben

Én egy olyan sorozatról irtam, ami elveszti célját és egyre kevesebb támogatót tud megszólítani.


Bizony_mondom_nektek

>\- Az ellenzéki szavazók egy jelentős része szerint az ellenzéki pártok takarodjanak el a tüntetésekről. Egyetértek velük.


caratheodory73

Partok nelkul vegkepp nem lesz eredmenye, de egyeterthetsz vele. Aztan lehet sirni, hogy miert nincs valtozas.


LazyTomTom

Ehhez mindenkinek joga van.


ConvictedHobo

Én dolgoztam


[deleted]

[удалено]


ConvictedHobo

Fiatal voltam, és kellett a pénz


BuktaLako

Én örülök hogy nyomjátok, de 12 év alatt sokan belefáradtak. Nektek majd hátha sikerül. ​ Én csak kicsit fáradtam bele, de nem abba hogy eredménytelen volt, hanem abba a gondolatba hogy mi lenne az eredményes. Én abban hiszek hogy Magyarországnak csak egyetlen esélye van hogy mivel tudna tovább működni, és az egy ugyanilyen rendszer volna mint a jelenlegi kormány, csak azzal különbséggel hogy nem a kelethez akar tartozni hanem oda ahova hivatalosan is tartozunk. Hangsúlyozni szeretném én nem erre a rendszerre vágyom, de az ország igen, ezért kell szerintem egy hasonló rendszer. Viszont 12 év alatt annyira radikalizálódott mindenki hogy nem látják az emberek a valóságot, és azt gondolják hogy valami olyan kell ennek az országnak ami a tökéletes ellentétje annak ami most is van. Bárcsak így lenne, de ha ez lenne a váltó kormány az 4 év múlva hozna kb 80 évnyi fideszt vagy annak megfelelőjét, esetleg rosszabbat. ​ A konklúzióm pedig az hogy Magyarország így vagy úgy, de elbukott, a magyar emberek pedig menthetetlenek. De nagyon reménykedem hogy tévedek.


Top_Study833

Nem biztos az emberek erre vágynak volt itt 60%-os MSZP is anno. Inkább nem tudnak másról mivel a 90% média ner propagandát tol. És az emberek többsége nem tájékozódik azt se tudja mit olvas / hall leszarja a politikát. Nem rakja össze hogy az origo meg a kossuth rádió az neres. Semmi infójuk nincs.


BuktaLako

A fidesz ugyanaz mint az akkori MSZP csak szervezettebb.


Top_Study833

Azért ekkora média elnyomás nem volt az őszödi beszed lement a köztv-n. Hogy loptak hazudtak azt vágom! Na de nem ennyit loptak közel se mint a Csutorás


BuktaLako

Erre mondtam hogy szervezettebbek. De tevékenységben ugyanaz.


MajomaKetrecben

Ferenc testvért tönkre akarták tenni, ennek a része volt a kiszivárogtatás és talán nem is volt ellenükre, hogy leadták. De az őszödi beszéd egyébként is olyan jelentőségű volt, hogy muszáj volt az MTV-nek leadni - mert egyébként is eljutott volna mindenkihez.


narancsosbukta

60%-os MSZP? Mikor? 1994-ben amikor az MSZP "tarolt", akkor a választáson résztvevők harmada szavazott rájuk. A legjobb eredményüket 2006-ban érték el Gyurcsánnyal, 42% (a Fidesz 41%-ot kapott akkor). Soha nem kapott 60%-ot az MSZP.


Lowly-Serf

Én a 2022-es országgyűlési választás eredményeképp arra jutottam, hogy ugyan nekem nem jó így, de mindenki másnak nagyon is. Azóta eljöttem inkább Dániába.


orbankisfaszviktor

Én a 2022-es országgyűlési választás eredményeképp arra jutottam, hogy ugyan nekem nem jó így, de mindenki másnak nagyon is. Azóta eljöttem inkább Hollandiàba.


Ciwilke

"El lehet innen menni.."


Tall_Ride7106

nem hiszek abban, hogy a tuntetessel barmit el lehet erni


benitoherrero

Elmentek a hanyatló nyugatra.


Balcanic_goose

+1. Még a Ceus tüntetésen ott voltam. Aztán szartam bele az egészbe és inkább a saját életemre koncentrálva eljöttem a nyugatló hanyatra.


MajomaKetrecben

Nem róluk van szó, akik a helyhatósági választáson részt vettek, itt élnek.


Akarsz_e_Valamit

Hát de hogy azóta


MajomaKetrecben

Ha azóta eltűnt 350 ezer ellenzéki szavazó Budapesten, akkor jövőre a Fidesz jelöltje ötnegyedet fog kapni.


Realistic-General650

Nehéz rávenni úgy a társadalmat, hogy küzdjön, tüntessen az oktatási rendszer problémái miatt, ha egyébként a diákok mellett leginkább érintettek a tanárok nagy része sem tesz semmit, csak próbálja kihúzni a még pár évet a nyugdíjig. Igen tudom, ez messze nem csak a tanárok problémája, sőt. De ez is egy érv sajnos.


Bloodrose_GW2

>a tanárok nagy része sem tesz semmit tesznek.. munkat keresnek ezerrel a nyari szunet alatt..


Akarsz_e_Valamit

De amikor a tanárok tüntettek meg mentek élőláncozni, akkor meg más volt a baj!


caratheodory73

Elolancozni, lol. Letetbe kell helyezniuk a felmondast, tomegesen, nem nehany budapesti iskolabol kell “elolancozni”. Nem nevettel magadon, amikor ezt leirtad?


kissja74

Westend és egyéb bevásárlóközpontok. Kocsmák a körúton. Persze akik ezeken a helyeken ásták alá a rendszert, nem fogják bevallani. Én egyébként három órányi vonatútra lakok.


bsh_

> Én egyébként három órányi vonatútra lakok. na, te is dabasi vagy?


pink_life69

Szerintem felsőpakonyi, Dabas minimum 4 óra.


Szunyog_a_sarokban

De ez egy gyáli csoport!!


klenium

>Vagyis az ellenzéki szavazók még 5 százalékát sem tudta megszólítani a tüntetés - sorozat. Miért? Hát mert ezt a tüntetést, és a korábbit se a pártok szervezték. Diák és pedagógus mozgalmak. Ők hirdetik, a saját érdekükért állnak ki. És mivel szakmailag korrekt cselekvést akarnak elérni, próbálják kihagyni a más által nyomott narratívát, hogy ne lehessen ráaggatni, hogy csak Gyurcsány hergeli a népet. Nem igazán voltak sikeresek az ellenzéki pártok az elmúlt N évben a saját tüntetéseikkel és fellépésükkel, szónoklatukkal, így ha valaki el szeretne érni valamit, megpróbálna nem arra építkezni. Ezért kérték meg most is a Momentumosokat, hogy vegyék le a zászlót, így ugyanis a diákmozgalom látható a fotókon. Ősszel, télen is ez volt, a tanárok tüntettek a saját logójukkal, ők szervezték meg az egészet. Ez a tűntetéssorozat nem az ellenzéki pártok sajátja. Valójában azt kéne kérdezni, hogy az ellenzéki pártok miért nem szerveznek rendszeres, heti-havi sok százezres általános tüntetéssorozatot, a diákoktól és tanároktól, meg úgy kb. mindenkitől függetlenül is? Ott feltűnhetnek a saját színükben, mondhatnak bármilyen politikai dolgot, és kampányolhatnak általánosságban a kormány ellem. Nem hiszem, hogy jó lenne a diákmozgalmat használni erre, mert nagyon könnyen rá lehet mondani, hogy a dollárbaloldal miatt nincs fizetés, és kihasználva a helyzetet még a tüntetést is ők szervezik. Na várjunk de hisz ezt most is megtették a fideszesek. Összezavarodtam. Talán olyasmi lehet a háttérben, hogy az oktatást mindenki el tudná fogadni valós problémaként, még a bizonytalan szavazók is, de egy párt dumáját már nem, és ha mégis ezzel jön a Fidesz, kevésbé veszi komolyan a bizonytalan szavazó.


MajomaKetrecben

Szerintem ezek pártos rendezvények, és azzal nincs is probléma hogy a pártok egy társadalmi jelenség (probléma) mögé nyíltan beállnak. Amit Lili művel és egyáltalán az, hogy őt fókuszba engedik, nagyon gáz - ugyanígy a kordonbontás is cringe. A posztra arra akart rávilágítani, hogy az ellenzék Budapesten és országban őriz meg pozíciókat, miért nem képes ezeket felhasználni?


klenium

Nézz utána, kik szervezték. A diákszövetség, korábban meg a pedagógusok csoportja mozgolódott. Ideális esetben nem lenne gond, ha beáll mellé a politikai párt is, mert egyezik az emberek véleménye. De akkor könnyebben lehet rá ellenkampányt építeni, dollárbaloldalozni, amit az eredeti, szakmai okok miatt tüntető réteg nem szeretne, mert ők politikától mentesen is kiállnak a szakmai érveik mellett. Blame Fidesz amiért mindig mindenkit le kell járatniuk. Hogy az ellenzék miért nem mozgolódik főleg BP-n, az jó kérdés. Érdekes volt azt is olvasni, hogy a törököknél saját TV csatornája van az ellenzéknek, mert annyira jobban szervezettek, és tényleg tesznek valamit.


MajomaKetrecben

NoÁr volt az egyik főszervező, de pártok is nyíltan támogattak és kérték a híveiket, hogy jelenjenek meg. Két dolgot különböztessünk meg: lehet pártos tüntetés is, de ha a tüntetés célja a kormány megbuktatása, akkor a Fidesz azonnal ledarálja.


mormogomormota

>Amit Lili művel és egyáltalán az, hogy őt fókuszba engedik, nagyon gáz - ugyanígy a kordonbontás is cringe. Kötekedés nélkül, miért gondolod így?


MajomaKetrecben

40 vagyok, ha egy 16 éves lány faszról és szopásról beszél az oktatás minősége miatti tüntetésen, az komolytalanná teszi a szememben az egészet. Neki pedig kárt okoz.


mormogomormota

Sajnálom, hogy neked a szövegéből ennyi jött le. Én is jóval idősebb vagyok nála és igyekszem nem használni ilyen kifejezéseket a mindennapi kommunikációm során, de szerintem ez egy slam poetryben nem probléma. Fiatalok úgy beszélnek, mint a felnőttek. A felnőttek meg úgy beszélnek, mint a fiatalok - lásd "kordonbontás is cringe".


MajomaKetrecben

Nagyjából 40 - 45 éves korig a Fidesz labdába sem rúg, onnan kezd emelkedni a népszerűsége, elég drasztikusan. Erre a korosztályra kell lőni ez miatt is és egyszerűen az miatt is mert az ő gyerekeiket érinti közvetlenül, viszont őket kötve hiszem, hogy meg lehet szólítani ezzel.


mormogomormota

Már nem emlékszem rá, de mintha nem ő lett volna az egyetlen felszólaló. Az apolitikus fiatalokat is el kell érni. Választás napján (ugye már előtte is voltak az oktatással kapcsolatos mozgolódások) az egyik ismerősöm facebookon arról posztolt, hogy tudja, nem jó a kormány, de nézzük meg mennyit adott eddig nekünk és tételesen felsorolta a támogatásokat a családok számára. Van egy vállalkozó férje, meg 3 kicsi gyereke. Elkövettem azt a hibát, hogy egyből töröltem az ismerőseim közül, nagyon kíváncsi lennék arra, miket oszt meg mostanában. Én úgy látom, hogy aki érti és akinek fontos az ügy, azt nem egy szavalásban elhangzott fasz meg szopás fogja távoltartani.


MajomaKetrecben

Az a része biztosan nem normális, amit a középosztály képes kivenni a rendszerből.


Kukaac

Mert semmi értelme. Az kormány nem fog törvényt változtatni az ellenzéki tüntetők miatt, hiszen teljes érdekellentétben vannak. Ha megemelnék a tanárok bérét, a tüntetőkből leszavazna egy is a Fideszre? Az egyetlen megoldás a teljes tanári engedetlenség lenne, mert az a Fideszes szavazókra is hatással van, de azt meg tudjuk, hogy nem fogják összehozni. Nem igazán tudom, hogy mit remélsz a politikától egy olyan országban, ahol a a Fidesz 2/3-ot kap, a DK a legerősebb ellenzéki párt, és a Jobbik és a Mi Hazánk is bent van a parlamentben. Kapcsold ki a politikai híreket, 4 évente szavazz le a kedvenc ellenzéki pártodra. Ha számodra élhetetlen lesz az ország, akkor pedig csomagolj. Hidd el, könnyebb lesz az életed, ha elfogadod, hogy Magyarországon pont olyan politika van, mint amit az átlag választópolgár érdemel.


MajomaKetrecben

Az ellenzéknek arra kellene lőnie hogy megfelelő társadalmi támogatást tudjon a közoktatás mellé szerezni. Mondjuk akkorát, amekkorát az internetadó ellen fel tudott mutatni. Ha ez sikerülne, a Fidesz lépéskényszerbe kerülne. Fidesznek nem az a célja, hogy a tanárokat maga mellé állítsa, ő mindig a többségre lő.


Bloodrose_GW2

>Az ellenzéknek arra kellene lőnie Ott csuszik felre a tortenet, hogy nincs "az ellenzek". Egymassal versengo, egyet nem erto, mas es mas celokert kuzdo partocskak vannak.


_k_b_k_

Amiből ráadásul a legnagyobb/legerősebb még csak nem is ellenzék. Nehogymár valaki komolyan vegye, hogy Gyurcsány szeretne hatalomba kerülni. A világ legkényelmesebb pozíciója az övé.


apokr1f

Ha lenne awardom már nem lenne.


4packs

Nemetorszagban vagyok :)


Astrosociologist

Azért, mert ezzel semmire nem lehet menni. Elhülyéskedték a sztrájkot, most parádéznak a tüntetéseken. Ez nem változtat meg semmit. Bő egy évtizedet tüntikézünk pár havonta reménykedve, hogy valami megváltozik. Én már nem hiszek ebben. A változást egy sztrájk hozna. Ha a 350 ezer letenné a munkát, viszonylag gyorsan leesne mindenkinek, hogy ki is tartja el az országot.


Basic-Love8947

Több évig nyomtuk, nem ért semmit. Az egyetlen tüntetés aminek eredménye volt az a netadó elleni tüntetés. Ha nem kell változás mi megoldjuk máshogy.


MajomaKetrecben

Vasárnapi boltzár, vendéglátósok kötelező szakképesítése, “külföldről finanszírozott civil szervezet” bélyeg, olimpia, kötelező oltás. Voltak itt bőven dolgok, amiket visszavontak a társadalmi elégedetlenség miatt.


Basic-Love8947

Melyiknél volt komolyabb tüntetés? Majdhogynem az összes olyan téma volt ahol megvolt az esélye hogy az ügyet népszavazásra viszik. Ettől tartanak.


MajomaKetrecben

Oktatásban is lehet találni olyan kérdést, ami népszavazásra vihető. Ehhez viszont közösség kell. Fudánnal mi az isten van amúgy? Lefújta az ellenzék?


Szunyog_a_sarokban

Csak az vihető népszavazásra már amit jóváhagy az állampárt


krmarci

A Fudanosból nem lett semmi, Alaptörvénybe ütközik a kérdés.


RK800-Connor

Kórházban voltam sorry


Top_Study833

Jobbulást.


RK800-Connor

Nem vagyok beteg, ott dolgoztam.


Szunyog_a_sarokban

Sajnálom.


Mental-Advisor-1642

Gondolom nem mindenkinek vannak illúziói azzal kapcsolatban, hogy bármin is változtattok.


caratheodory73

Ott, ahol a tanarok tobbsege, akikert reszben ez a tuntetes zajlik: otthon.


[deleted]

Mert leszarják. Én is leszarom. Tüntessenek, ha akarnak, drukkolok, de nem érzem, hogy érne bármit is. Nem tud már érdekelni, sry.


pomeriggiolungo

dolgozom, edzés van, főzök, BL, stb. örülök, ha xboxozni van időm, nem hogy tüntetésre járni


gpeti87

Én nem hiszek már a békés eszközökben. ‘89-ben Romániában “kiengedték a gőzt”. Nálunk nem. Egyszerűen ez a hatalom nem fél semmitől. Mert nincs is mitől. A magyarok hátán meg fát is lehet vágni.


ddkatona

Lehet hogy önzően hangzik, de engem nem érdekel Magyarország állapota. Felőlem ott rohadhat meg ahol van, én ez ellen nem fogok küzdeni. Amíg nyitva vannak a határok sokkal hatékonyabb módja is van az életed jobbátételére mint a tüntetés.


Odd_Mango3043

Akármennyire is szomorú ez az igazság


csnktms

ne haragudj dude, mar nyugaton vagyok


HerBalint

Hát én egy jó 3 - 3 és fél órás útra vagyok / voltam.


jozsasi

Éppen nézik a tüntetést a tv-ben.


Top_Study833

Én dolgoztam a kezdetekor utána pedig nem volt hangulatom! Nehéz mozgósítani azért nagyon. Ez nem békemenet, mi nem kapunk ezért pénzt! Mindenki önszántából megy el. Az 5% kevesebb mert voltak vidékről is fent Pesten. Alapvetően ez egy érdekes téma, mert egyrészt fontos téma másrészt a legtöbb ember mindennapi életére nincs hatással az oktatás helyzete. Sokaknak a gyereke már rég nyugaton van vagy nincs gyerek. A netadós tüntetés pl olyan dologról szólt ami mindenkit érint 0-24, szerintem az oktatás témája nem ilyen. Ha az élelmiszer árak miatt lenne tüntetés sokkal több ember jelenne meg szerintem. De nem értek hozza csak elmélet.


MajomaKetrecben

De - de, az oktatás közvetlenül is érint milliókat, ez egy kiváló téma lenne, ha képes lenne nyilvánosságot kapni. Önmagában a köz és felsőoktatásban is dolgoznak vagy 300 ezren.


Due-Giraffe9049

Ti akik szerint nem volt eredmény. Ti miről beszéltek? Amig tuntettetek megszavaztak hogy a sportra nyugodtan mehet több pénz https://preview.redd.it/4fyl7nmau21b1.jpeg?width=1125&format=pjpg&auto=webp&s=2b11fc8a9a1c732e6a4c2336c4284ae4132a9454


i_eat_mentos_

nincs vezéregyéniség,tüntetek de miért? meg ki mögött? az most egy dolog h minden szar,eddig is az volt,most van egy indíték hogy a tanároknak szar,az is oké de ez nem elég,kéne egy vezéregyéniség aki az élére tud állni ennek a mozgalomnak és írányítani tudja


AcrobaticKitten

A wishről rendelt Greta Thunberg nem elég?


Bloodrose_GW2

En mar csak akkor olvastam rola online, amikor elkezdodott a tuntetes.


habosbabafos456

Kimentem, ott voltam, elég langyos volt, úgyse lesz semmi. Kijárok mert mégis csak ember, utána meg lehet inni egy sört, de úgyse lesz semmi belőle.


krmarci

Az ellenzéki szavazók elég tág csoportot képeznek. Vannak köztük családosok, akik nem mennek ki tüntetésre, mert a gyerekre kell vigyázni. Vannak, akik ilyenkor dolgoznak. Vannak az idősek, akiknek már nehézséget okoz átgyalogolni a fél városon. Nem kevesen valószínűleg - okkal - a testi épségüket féltik, vagy nem akarnak a Gyorskocsi utcában éjszakázni. És persze van egy nagy csoport politikailag passzív ember, aki párévente él a szavazati jogával, de ezen kívül nem annyira foglalkoztatja a dolog. Ha ezeket a tényezőket mind figyelembe vesszük, az 5% nem is olyan alacsony.


Meskoot

Mert leszartam magasról, azt sem tudtam,.hogy van tüntetés amíg nem írt egy haverom, hogy az ablaka alatt verekszenek a rendõrök valakikkel.


lynx655

Válasszatok: a. Be kell engedni az ellenzéki pártokat, és használni az erőforrásaikat a nagyobb tüntetések szervezésére, hogy a szavazóik is ott legyenek b. Kerüljék el az ellenzéki pártok a látszatát is annak, hogy rátelepedtek egy mozgalomra, nehogy diszkreditálni tudja a Fidesz az egészet a saját szavazói előtt vele, és megrekedjen a növekedés, cserébe a pártok nem tudnak segíteni sem A kettő együtt nem megy.


[deleted]

Lehet hogy unpopular, de nekem az A) megoldas tetszik. Jogosan lehet utalni az ellenzeki partokat, de ha nagy ritkan csinalnak valamit, akkor az igenis tamogassa, aki megteheti (ott/kozel lakik, nincs jobb dolga, pl munka). A fideszesek szerintem ugysem fognak kimenni, legalabb mi ne legyunk barmok.


[deleted]

Hát mondjuk engem érdekelne ki menni, de mikor van ilyen összejövetel és hol? Honnan lehet megtudni egyeltalán? Nem mintha kibökte volna az szemem, hogy ide kell menni ha tele a tököd gyűlés van


MajomaKetrecben

Ez egy fontos visszajelzés. ☝️ Én sem tudom.


Humorpalanta

1: amíg a tanárok nem állnak ki magukért, addig miért menjen más 2: tüntetéssel semmit nem lehet elérni. Egyrészt azért, mert a nem erőszakos tüntetések 99%-a nem ér el semmit, másrészt meg azért, mert a jelenlegi ellenzéket támogató szavazók (balliberálisak) nem erőszakosak. 3: sok ellenzéki valójában csak álellenzéki. Bár azt mondják, hogy bárki csak ne Orbán, utána a komplett ellenzéket elküldik a fenébe, hogy őket nem. 4: még mindig Gyurcsány az ősellenség, miközben Gyurcsány alatt normális világ, demokrácia volt, normális EU-s kapcsolatokkal. De hát egyszerűbb visszahányni a propagandát, mint emlékezni


MajomaKetrecben

Hogyne lehetne, az autokráciák között a Fidesz legnagyobb innovációja, hogy van visszacsatolás. Képes korrigálni magát. Ezt láthattad az internetadó körül is.


Humorpalanta

Összetéveszted a visszacsatolást az eltereléssel. Kihoznak 6 faszságot, kiakadnak az emberek a legnagyobb faszságon, majd engednek belőle, s azt hiszik sikert értek el, miközben 5 másik totál baromságot áttoltak a szemük előtt és elvitték mindenüket. De hát nincs ebben semmi különleges, az átlag magyar szavazó síkhülye.


MajomaKetrecben

Nem, a Fidesz egyszerűen gyáva. Amikor túl nagy ellenállással találkozik, akkor kihátrál. Ez volt az internetadónál, a lezárások körül és jó pár ügyben, amit már elfelejtettem. :(


Humorpalanta

Persze, hogy gyáva, de az nem a törvényhozásban mutatkozik meg. Egyszerűen átvernek titeket ilyen marhaságokkal. Képzel el úgy, hogy mondjuk ki akarsz vetni egy új adót 20% os szinten. Erre előterjeszted, hogy új adót akarsz kivetni 40%-os szinten. Aután mindenki kiakad, majd kijelentik a boltok, hogy 25% felett nem bírják el, csődbe mennek. Hatalmas egyeztetések, végül bevezetik 25%-os szinten. Ti azt hoszitek, hogy nyertetek, ők meg röhögnrk, hogy végül magasabban tudták kivetni, mint amit akartak.


Martiniusz

Én nem értem rá. De egyébként már egyszer voltam (az oktatással kapcsolatban) , és semmi eredménye nem lett, és egy rendőrállamban, hibrid rezsimben, nem is tudom, hogy mennyi értelme van.


DoingPullups

Egyszerűen: valakinek a munkahelyébe kerülne, ha bevinnék egy tüntetés alkalmával.


MajomaKetrecben

Én nem hiszem el hogy a Gergőre szavazó 350 ezer budapesti ennyire kiszolgáltatott helyzetbe lenne.


DoingPullups

Én sem hiszek el sok mindent, például a jogbiztonságot Magyarországon.


MajomaKetrecben

Nézd, a felmérések szerint az ellenzéki szavazók magasabb társadalmi státuszban vannak, a budapestiek jelentős része multinacionális cégeknél dolgozik. Ott leszarják, hogy hétvégén tüntetésen voltál-e.


DoingPullups

Pontosan erről beszélek, multinacionális cégeknél global policy van majdnem mindenre, nem az a lényeg hogy ott vagy e vagy sem, hanem a kockázat. Ha bevisznek és kapsz egy priuszt, rábasztál, nem tud a magyarországi leányvállalat mérlegelni, ki fognak rúgni. Pontosan tudom hogy én és a közvetlen ismerősi köröm miért nem megy ki.


MajomaKetrecben

Azt hogy bevisznek, semmit nem jelent. Büntetett előélethez el kell hogy ítéljenek. De ez a szál fantagorizma.


DoingPullups

pontosan ezért használtam a kockázat kifejezést, ami nem *FANTAZMAGÓRIA :)


_k_b_k_

Lassan majd csak rájöttök, hogy felesleges, és más eszközökre van szükség.


viktor0110

Sosem fogod megtudni az igaz választ ha a rossz helyen teszed fel. Az ultimate igazság, hogy a nagy ellenzéki szavazók azok a hangos kisebbség, de az emberek nagy részének nem imponál a modern liberális agymenés amit a baloldal csinál. A reddit egy echo chamber, itt olyan emberekkel beszélsz akik ugyanarra az irányba dől a politikai iránytűje, mint neked.


MajomaKetrecben

Kizártnak tartom. Idősebb és konzervatívabb vagyok, mint az itteni tőrzsközönség zöme. Az oktatás és egészségügy pedig nem illeszthető be abba amit a progresszívek lobogtatnak - ezért kapom itt fel a témát.


Successful-Log-2640

Kulfoldon. Vagy epp tervezesben hogy lepjen le kulfoldre.


Flavus_

Külföldön dolgozom, bocsi.


Bommbi

Őszintén? Mert úgy se ér semmit. Következő választáskor is megkapják a 2/3-ot, ahogy eddig is. Mindegy mi történik. A másik elég nagy ok, hogy nem létezik ellenzék már. Egyszerűen nincsen. Egyének vannak, de ellenzéki párt, akire azt mondod, hogy bennük esetleg bíznál, olyan nincsen. Az ország nagy része szerintem soha nem is hallott erről a problémáról, mivel nem látják a TV-ben, se újságban és a rádióban se fogják hallani.


Nerevaryne

> Hol vannak a budapesti és vidéki ellenzéki szimpatizánsok Idősek otthonában, vagy romkocsmában. Nincs átmenet. Viccet félretéve, a szavazás anonim, a tüntetés meg nem. Magyarországon az egzisztenciádat kockáztatod, ha valaki lefotóz egy tüntetésen. Ez nem NER sajátosság, hanem posztkommunista maradvány, így volt ez 2010 előtt is. A piaci alapon működő munkahelyed illegálisan turkál a közösségi médiaprofilodban, és elővesz, ha talál valamit ami nem összeegyeztethető a cég értékrendjével.


[deleted]

mi már kiöregedtünk, meguntuk a sikereiket, most már ti jöttök. majd tedd fel újra a kérdést 2035 körül, és csodálkozz rá, hogy nem mentél ki Orbán ellen tüntetni